Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir'de sinema günleri” başladı

Balıkesir

Balıkesir'de, Mahallenin Orta Yeri Sinema” temalı sinema günleri” başladı. Etkinlik, 25-30 Haziran 2014 tarihlerini kapsayacak.

Balıkesir'de, Mahallenin Orta Yeri Sinema” temalı sinema günleri” başladı. Etkinlik, 25-30 Haziran 2014 tarihlerini kapsayacak. Sinema Amatörleri Derneği(SAM-DER) tarafından organize edilen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Cinemarine Sinemaları destek veriyor. Etkinlik boyunca, Cinemarine Yozgat Blues, Zerre, Uzak İhtimal ve Gözetleme Kulesi filmleri gösterilecek. Etkinliğin teması olan Mahallenin Orta Yeri Sinema”, 6 mahallede, Sen Ne Dilersen” ve Elveda Katya” filmlerinin gösterim programıyla amacına ulaşacak.
Etkinliğin kapanışı, 30 Haziran 2014 günü, Türk Sineması'nın ve Balıkesirli oyuncu Salih Tozan'ın 100. yaş gününün kutlanmasıyla sona erecek. Kapanış etkinliği olarak Film karelerinde Salih Tozan” sergisi açılırken, Salih Tozan'ın oynayıp, Memduh Ün'ün yönettiği Kırık Çanaklar” ve Üç Arkadaş” filmi gösterilecek. Ayrıca, Yeşilçam'ın ünlü senaristi Safa Önal ve ödüllü yönetmen Tunç Başaran'ın katılımlarıyla, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde söyleşi düzenlenecek.
8. Balıkesir Sinema Günleri boyunca gerçekleşecek tüm etkinliklerden ücret alınmayacak.
Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı